HTC U Ultra

HTC U Ultra

De HTC U Ultra is een razendsnelle smartphone met een prachtig ontwerp. De behuizing van het toestel is volledig vervaardigd uit metaal met daaromheen Gorilla Glass, wat naadloos aansluit bij de randen. De smartphone komt met HTC’s slimme spraakassistent Sense Companion en een tweede notificatiescherm. Aan de hardware van het toestel mankeert weinig. Onder de motorkap van de HTC U Ultra ligt een Snapdragon 821-chipset, 4 GB werkgeheugen en een 3000 mAh batterij.


Het toestel is voorzien van een 5,7 inch Super LCD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Een uitstekende 13-megapixelcamera met laser autofocus en PDAF dat zich uitstekend leent aan het maken van prachtige foto’s, welke kunnen worden bewaard op het opslaggeheugen van 64 GB. De smartphone draait de nieuwste versie van Android 7.0 Nougat met daar overheen HTC Sense. Verder zit er op de voorkant van het toestel een 16-megapixelcamera.

Belangrijkste HTC U Ultra specificaties

  • 5,7 inch QHD Super LCD-scherm plus een tweede 2,1 inch notificatiescherm
  • Snapdragon 821-chipset, bijgestaan door 4 GB werkgeheugen
  • 64 GB werkgeheugen, uitbreidbaar met een microSD-geheugenkaart
  • Draait op Android 7.0 Nougat met HTC Sense
  • 12-megapixelcamera op de achterzijde, 16-megapixelcamera op de voorzijde
  • 3000 mAh batterij, snel te laden met Quick Charge 3.0-technologie

U Sonic

HTC heeft tijdens de onthulling veel aandacht besteed aan U Sonic, een speciale geluidsfunctie. De HTC U kan namelijk het geluid van de telefoon aanpassen aan de oren van je gebruiker. Waarschijnlijk is het systeem vergelijkbaar met wat het bedrijf met de HTC Bolt deed. Daar kreeg je oortjes bij die een ultrasonische scan van je oorschelp uitvoeren. Vervolgens wordt er een persoonlijk profiel gecreëerd, eigenlijk een soort geavanceerde equalizer dus. Daardoor zou je muziek in ieder geval op papier nog beter moeten klinken. Er is ook slecht nieuws op dat vlak: de HTC U Ultra heeft geen 3.5mm headphone jack. Je zult dus de USB Type-C port moeten gebruiken, of natuurlijk draadloze oordopjes.

Indrukwekkende camera

HTC U UltraDe camera van de HTC U Ultra is vergelijkbaar met de camera van de Google Pixel, die ook door HTC werd geproduceerd. Dat is dus goed nieuws, want die camerasensor werd het afgelopen jaar geprezen door critici. Dan hebben we het over een 12MP camera met 1.55um pixels, phase-detection autofocus, OIS en een diafragma van f./1.8. HTC zegt het algoritme van zijn camera nog verder te hebben verbeterd. De camera van de Google Pixel werd vorig jaar bestempeld als beste smartphonecamera, dus op dat vlak zal de HTC U Ultra zeker niet teleurstellen. Over de selfiecamera van het toestel is nog niet zoveel bekend, naast dat het om een wide-angle sensor gaat.

 

Prijs en beschikbaarheid

De HTC U Ultra is vanaf maart in Nederland verkrijgbaar. Het toestel komt uit in de kleuren roze, blauw, wit en donkergroen. In de Verenigde Staten hangt er een prijskaartje van $749 aan de HTC U Ultra. Het is nog niet bekend hoeveel het toestel in Nederland gaat kosten.